Sunucu taşımada hızlı cache silme TTL

  Centos 6,x, DirectAdmin


Bir IP değişikliğinden önce TTL’nizi düşürme
Bir domainin IPsini değiştirirken son kullanıcılar TTL süresi boyunca ISP’lerinin nameserverlarında cachelenmiş domainin eski IPsini alırlar (time to live). Default değer 14400 saniyedir (4 saat). Bu demektir ki, sunucunuzun IP’sini değiştirdiğinizde, en kötü ihtimalle, cache zaman aşımına uğramadan ve IP doğru değerle cachelenmeden önce son kullanıcılar 4 saat boyunca yanlış IP’yi kullanacaktır.

Bu teksir hatasını küçültmenin en kolay yolu TTL değerini düşürmektir. Sistemizinizdeki tüm domainler için TTL’yi 14400’dan 100 saniyeye düşüreceğiz (sunucu taşımayı varsayarak). Aşağıdakini çalıştırın:

cd /usr/local/directadmin/data/templates
perl -pi -e 's/14400/100/' named.dbhttp://blog.ttnetdc.net/wp-admin/post.php?post=530&action=edit&message=6#
echo "action=rewrite&value=named" >> /usr/local/directadmin/data/task.queue

Bir ya da ki dakika bekleyin. /var/named/*.db dosyalarınızı kontrol edin. Artık TTL 14400 yerine 100 olmalıdır. Tamamladıktan sonra aynı şeyi yapın, fakat 100 yerine 14400 yazın ve perl komutundaki 14400’ı 100 ile değiştirin.

Eğer yalnızca bir domain için çalıştırıyorsanız named.db dosyası yerine /var/named/domain.com.db’deki perl komutunu çalıştırın ve named’i yeniden başlatın.

Her iki durumda da, bunu, IP değişikliğini yapmadan en az 4 saat önce yaparsanız tüm cachelenen değerler 100 saniyeden daha uzun süre saklanmaz. Nameserverlar yeni IP’yi her 100 saniyede bir sorgulayacaktır (4 saat yerine) bu da son kullanıcının yeni IP’yi daha çabuk almasını sağlar.

Original: How to lower your TTL just before an IP change.

Kaynak : vit

YORUM KUTUSU