Windows 7 Hızlı Başlat (Quick Launch) xp stil

  Clent PC

 

Windows 7 gelişmiş özellikleri olan Görev Çubuğu üzerinde, Hızlı Başlat araç çubuğu bulunmuyor.
Windows 7’yi ilk yükledeğinizde Görev Çubuğu üzerine Hızlı Başlat’ı eklemek isteyebilirsiniz. Bu işlemi yapmak istediğinizde izlediğiniz adımlar sizi hayal kırıklığına uğratacaktır. Windows 7 ile beraber yeni bir başlangıç çubuğu kullanımımıza sunuldu. Gelişmiş Görev Çubuğu özellikleri olan Windows 7 üzerinde, Hızlı Başlat araç çubuğu bulunmuyor.

Eğer Windows Vista ve Windows XP üzerindeki alışkanlıklarınızdan vazgeçemiyorsanız, Windows 7 üzerine Hızlı Başlat‘ı aşağıdaki adımları izleyerek ekleyebilirsiniz. Böylece Masaüstünü Göster (Show Desktop) ve Pencereler Arası Geçiş (Switch Between Windows) özelliklerine kavuşabilirsiniz.

Hızlı Başlat (Quick Launch) çubuğunu eklemek için öncelikle Görev Çubuğu (Taskbar) üzerine Sağ-tuş yapıyoruz ve Araç Çubukları (Toolbars) –> Yeni araç çubuğu… (New Toolbar…) adımlarını izliyoruz.

Açılan pencere üzerinde Adres Çubuğuna aşağıdaki adresi yapıştırıyoruz ve Klasör Seç (Select Folder) seçeneğine tıklıyoruz.

Kod:
%appdata%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
Bu Resim Yeniden Boyutlandırıldı. Resmin Orjinal Boyutu 678×432 ölçülerindedir. Buraya Tıklayarak orjinal halini görebilirsiniz.

Daha sonra Araç Çubuğu üzerinde boş bir yere Sağ-tuş yapıyoruz ve Görev çubuğunu kilitle (Lock the Taskbar) seçeneğinin yanındaki onay işaretini kaldırıyoruz.

Bu işlemden sonra eklemiş olduğumuz Hızlı Başlat araç çubuğunun düzenlenebilir hale geldiğini göreceksiniz. Burada aşağıdaki adımları uygulayarak araç çubuğunuzu düzenleyebilirsiniz.

Öncelikle araç çubuğumuzun üzerine basılı tutarak Başlat Menüsü (Start Menu)‘nün olduğu bölüme taşıyoruz. Daha sonra aşağıdaki işlemleri uyguluyoruz.

Sağ-tuş –> Metni Göster (Show Text) – Yanında bulunan işareti kaldırıyoruz

Sağ-tuş –> Başlığı Göster (Show Title) – Yanında bulunan işareti kaldırıyoruz

Sağ-tuş –> Görünüm (View) –> Büyük Simge (Large Icons)

Yapmış olduğumuz bütün bu işlemlerden sonra yeni araç çubuğumuzun görünümü aşağıdaki gibi oluyor.

YORUM KUTUSU