Plesk Domain kullanıcısı ekleme

Plesk Domain kullanıcısı ekleme

Windows yada Linux plesk panellerde 10X den sonra panel değiştiği için 1 siteye ait kullanıcı tanımla yöntemi de çok değişti. Şimdi bu yazımızda Plesk panel 17  de 1 siteye ait kullanıcı girişi için kullanıcı oluşturma ve bu kullanıcı ile nasıl giriş işlemi yapacağız bunu anlattık.
Eskiden direk kullanıcıya izin verebiliyorken şuan kullanıcı hesaplarından plesk panel 17 girişi için kullanıcı eklememiz gerekiyor.

İlk önce Plesk panel 17 ye giriş yapıyoruz. Aboneliklerden plesk panel girişi oluşturacağımız siteyi seçiyoruz.

 

Siteyi bulduktan sonra sitenin ayarlarına girip Kullanıcılar sekmesine basıyoruz.

 

Kullanıcılar sekmesine girince ekrana Kullanıcı Hesabı Oluştur gelecek. Bu butona da basalım.

 

Yeni gelen sayfada formu aşağıdaki dolduralım. Formu doldururken kullanıcı adı ve şifresini not etmeyi unutmayın sonra unuttuğunuzda girişte sıkıntı yaşanabilir.

 

Son olarak Plesk panel kullanıcı girişi için Genel Bilgiler bölümünü dolduralım. Burada resimde görüleceği üzere

İrtibat adı: Site adı
E-posta adresi: kullanıcı için bir mail hesabı varsa info gibi bir mail adresi yazalım yada kendiniz yeni bir tane yazın.
Kullanıcı rolü: Webmaster seçmeniz yeterli.
Aboneliklere erişim: Burası çok önemim ilgili siteyi seçin unutur da Hepsi seçerseniz giren bütün siteleri yönetir.
Kullanıcı adı: Burası otomatik doluyor yukarıdaki bilgilere göre değiştirmeyin. Kullanıcı kendi sitesini plesk panelden yönetmek için buradaki bilgileri kullanacak. Şifreyi ürete basın ve Göster diyerek not alın.

Ve Plesk panel 17 için kullanıcı girişini tamamlayın. Test etmek için panele https://siteismi.com:8443, http:siteismi:81 yada http://ipadresiniz:8880 şeklinde paneli açın ve formda doldurduğunuz kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapmayı deneyin. Erişim sağlanmadı ise baştan kontrol etmeniz gerekir.

Panele site ismi ile giriş yapacaksanız yani http://siteismi.com:8880 – https://siteismi.com:8880 şeklinde öncelikle sitenin bu sunucuya yönlenmiş yani olması çalışması gerekiyor mutlaka.

YORUM KUTUSU