Cpanel Certificate Signing Requests ( CSR ) Kodu Oluşturma

  Cpanel, Kontrol Panelleri

Öncelikle SSL manager’in kurulu olup olmadığını kontrol edin. Kurulu değil ise SSL manager’i kurun. Sizin kurma yetkiniz yok ise hizmet aldığınız yerden rica edin. Kurulum işlemini bitirdiyseniz SSL manager e tıklayınız.

Daha sonra Private Keys (KEY)’e tıklayın.

Tıkladıktan sonra karşınıza tıpkı aşağıdaki resimde yer alan şekilde bir pencere açılacaktır. Sayfanın en altına inecek olursanız domainlerinizin listelendiği yeri bulacaksınız.

SSL serfikasını aktif etmek istediğiniz domaini seçtikten sonra Generate butonuna basarak kodunuzu oluşturuyorsunuz. Cpanel size bir kod verecektir.

Cpanel tarafından oluşturulan ve sadece oluşturduğunuz alan adına özel olan bu kod sayesinde bir çok işlemi yürütebileceksiniz. Bu kodu saklamanızı öneririz. Size daha sonra da lazım olacaktır. Evet kodu kopyaladıktan sonra, sayfanın en alt kısmında yer alan Return to SSL Manager linkine tıklayarak SSL manager a geri gidiyoruz.

Sayfada yer alan ve kırmızı çerçeve ile belirtilmiş olan sekme, yani CertificateSigning Requests ( CSR ) sekmesi ile işlemlere devam ediyoruz. Çerçeve ile belirtilen sekmeye tıkladıktan sonra karşımıza tıpkı aşağıda yer lan görseldeki gibi bir pencere çıkacaktır. Bu pencerede sizden istenilen tüm bilgileri eksiksiz bir biçimde doldurmanız gerekmektedir.

Bu bilgileri doldururken, hotmail ya da msn gibi e-mail adresleri girmeniz çok saçma olacaktır. Zeten kabul de edeceğini sanmıyorum. Size ait olan bir web sitesinde oluşturulan e-mail adresinizi girebilirsiniz. Ardından Generate tuşuna basarak CSR kodu oluşturabilirsiniz. Bu kod ile SSL sertifikasını alacak olduğunuz yerde sipariş işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

YORUM KUTUSU